Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Поетична вечер, посветена на Ангел Горанов

01 ноември 2016, Вторник | 11:19 | култура

Поетична вечер, посветена на Ангел Горанов

Мариана Горанова

Ден, преди  празника на народните будители, НЧ „Васил Левски-1904“ проведе поетична вечер, посветена на велинградски поет Ангел Горанов.

„С ангелски глас“- стихотворение на поета, изпълнено в песен от Лимонка Кирова, започна една мила, задушевна среща. Приятели, близки и познати на  Ангел Горанов си припомниха за човека, за поета с будна гражданска съвест, оставил диря в културния живот на града ни и страната.

„Ангел не съм“, изпята от Група „Евредика“за стари градски песни  от гр.Костандово, с ръководител Никола Янев Чоли, трогна присъстващите и най- вече близките на поета- жена му Любка Горанова и дъщеря му Мариана.

 

Топли думи за Ангел Горанов и щрихи от творческата му биография разказа неговият ученик Александар Кочев- учител по литература в ПГИТ „Алеко Константинов“.

Трио от Група за стари градски песни „Вела“ към Каменското читалище изпълни емблематичната „Песен за Велинград“,

а деца от ОУ „ Христо Ботев“ изпълниха рецитал по първата книга, издадена от поета- „Другарче ми каза“.

„Радвам се, че Ангел Горанов ни събра тази вечер“…се обърна към хората в залата пазарджишкият поет Продрум Димов. „За мен той е едно изключително човешко и творческо явление….“

Спомени, случки, признание се преплитаха в поетично- музикалната вечер, а Милен Налбантов припомни, че Ангел Горанов е първият инициатор за провеждане на Велинградски културни тържества в града ни.

В края на срещата Мариана Горанова прочете благодарствено писмо към инициаторите за провеждане на тази поетична вечер в памет на баща й, а Никола Делиев информира присъстващите, че в библиотеката на Читалището има специален кът- дарение от личната бибилиотека на поета- книги, поздравления, грамоти. 

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени