Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Покана за Иновационен лагер

17 ноември 2014, Понеделник | 15:17 | образование

Покана за Иновационен лагер на учениците от ПГИТ "Алеко Константинов"

Имаме удоволствието да Ви поканим като официални  гости на Иновационен лагер на учениците от ПГИТ“Алеко Константинов“ гр. Велинград, СОУ“Св. св. Кирил и Методий“ гр. Велинград и СОУ“Св. Климент Охридски“ гр. Пещера, който ще се проведе на 19.11.2014г.  в Балнеокомплекс „Акватоник“ гр. Велинград, от 14.00 ч.  Иновационният лагер се провежда по формат на Джуниър Ачийвмънт България като част от серия инициативи на организацията в рамките на Световната седмица по предприемачество (http://unleashingideas.org/).

За седма поредна година Фондация Джуниър Ачийвмънт България е организацията–домакин на Световната седмица по предприемачество за България, която ще се проведе в периода 17-23 ноември 2014 г. Целта на глобалната инициатива, в която през 2013 г. се включиха 140 държави и 7,500,000 души, е да вдъхнови младите хора да изследват потенциала си и да се развиват чрез иновации, въображение и творческа мисъл; да насърчи предприемачите да мислят глобално, превръщайки идеите си в реалност. В рамките на тази седмица милиони млади хора по света ще вземат участие в инициативи, насърчаващи предприемаческо мислене и поведение, генерирайки нови идеи и търсейки нови пътища за развитие. Миналата година в рамките на Световната седмица по предприемачество у нас бяха организирани 130 инициативи в близо 70 града и събитието се осъществи под патронажа на Президента на Република България Росен Плевнелиев.

Иновационният лагер е нов образователен подход, разработен от Джуниър Ачийвмънт, който мотивира млади хора на възраст 15-19 г. да бъдат изобретателни и да поемат рискове в интерактивна среда и така развива тяхната предприемаческа нагласа. По време на лагера учениците се събират, за да разискват конкретно бизнес предизвикателство и да генерират идеи, които биха разрешили поставения казус в рамките на 6 до 24 часа, разполагайки единствено с достъп до компютри, Интернет и съветите на бизнес консултанти доброволци. Членовете на отборите не се познават и трябва бързо да се адаптират едни към други и да разпределят адекватно задачите помежду си, за да могат да работят заедно ефективно.

                Основен елемент от нашата философия е предоставянето на познания за реалния свят на бизнеса и икономиката чрез влизането на представители на компаниите и институциите като доброволни бизнес консултанти в класната стая.

Милена Стойчева- изпълнителен директор

Коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:

76 години безсмъртие
03 май 2020 | 15:52
Празничният 6 май 2020
06 май 2020 | 18:18

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени