Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Поклон пред паметта на героите на връх Велийца

06 октомври 2018, Събота | 22:09 | прессъобщение

Поклон пред паметта на героите на връх Велийца

С възпоменателно поклонение бе отбелязана 106-тата годишнина от обявяването на Балканската война. Събитието бе организирано на връх Велийца от община Велинград, Централния съвет, областната и общинска организации на СОСЗР, областна администрация Пазарджик, кметство Кръстава, „Ротари клуб“- Велинград, РК „Родопчани“ и фондация „Св. Георги“. Представители на общински, държавни и военни институции поднесоха венци и цветя на паметника на 42-мата загинали от 27-ми Чепински и 39-ти пехотен полк. Енорийският свещеник отец Данаил отслужи панахида в памет на храбрите и доблестни български войни.

Във възпоменателното си слово кметът на община Велинград д-р Костадин Коев каза „ На днешния ден се прекланяме пред нашите предци, защитили правото на българския народ за национално обединение. Отново сме на Велийца, за да отдадем заслужена почит пред храбростта на българските воини и с гордост да кажем,че сме техни потомци. Наш дълг е да съхраним и разказваме на идните поколения за подвига и саможертвата им“. 

Представители на НД ,, Традиция ” направиха възстановка на героичните боеве, а мъжката фолклорна група към ПАНПТ “Чепино” изнесе възпоменателен концерт под мотото ,,Пазим името Ви свято”

По повод 120 години от създаването на фондация „Св Георги Победоносец“ кметът на община Велинград връчи на представител на организацията икона на светеца.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени