Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Поклон, будители народни!

06 ноември 2014, Четвъртък | 11:25 | празник

Родолюбив концерт, изнесен от таланти от ОДК за Деня на будителя

Има азбучни истини, за които азбуката не стига. Тогава поклонението и признателността допълват липсата на звук и слово. Това поднесоха децата от Общински детски комплекс в навечерието на Деня на народните будители. Един родолюбив концерт - включен в програмата на Община Велинград за празника с литературни композиции, реализирани от учениците от ОУ”Н.Рилски” с ръководители Иванка Дебелушина и Ваня Гушевилова. Пламъчетата в душите и на сцената запалиха танцовите формейшъни и спортните двойки. Звучаха патриотични песни за България с възпитаниците на ДЮВИШ „Звънче”- сем. Казалиеви и ВГ”Караоке”- Юлиана Ковачева. Внимание приковаха звуците на саксофон и  емблематичното  изпълнение на „Хубава си, моя горо” поднесено от Катерина Мирчева. Съвсем на място и силно въздействащо прозвучаха народните песни с ръководител Мая Гечева и малката Ивана от ДЮАНПТ „Здравче-венче” и пъстрата палитра на техните танцьори- с ръководители Иван Иванов и Бойка Гончева , които ни припомниха защо трябва да сме горди от това, че сме българи!

Коментари

От хубаво по хубаво...но я няма емоцията, поднесена от литературен кръг "Свободна мисъл" преди години...

#1 storozi в Събота, 08 ноември 2014 19:43

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:

Да бъдеш „Junior”
03 февруари 2020 | 16:24
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени