Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Полезни срещи на високо ниво

30 ноември 2017, Четвъртък | 18:01 | образование

Полезни срещи на високо ниво

Поредното признание за Иновативно СУ „Св. св. Кирил и Методий“, Велинград бе отправената покана към Директора – г-жа Ани Василева за участие в две международни събития на лидерите в образованието у нас

На 13 и 14 ноември в град София г-жа Василева присъства на проведената конференция на директорите на DSD-училищата в България. Организатор на събитието бе г-н Йорг Каснер, консултант координатор за немски език в България на Централната служба за обучение в чужбина.

Конференцията откри Посланикът на ФР Германия у нас- г-н Херберт Залбер. В рамките на два дни бяха обсъдени възлови моменти, свързани с прилагане на Програмата за издаване на Немска езикова диплома и изпита за DSD, изискванията към учителите в програмата, както и възможностите за обучения, стипендии и проекти. Госпожа Василева се включи в проведения дебат на тема: „Актуално развитие на образователното дело в България“ и обмени опит относно предизвикателствата в училище днес и възможностите за подкрепа- педагогическа и ученическа. Участието ѝ в конференцията продължи с хоспитация и коментар на урок в 73 СУ ”Владислав Граматик”, София, където в реална среда бяха приложени изискванията към обучението на немскоговорящите в България.

Отново в град София, но този път като лектор, г-жа Василева участва и в конференцията: „Желаното училище. Решения за управление”. Събитието се проведе на 17 ноември 2017г. и негови организатори  бяха Софтуерен университет, Училища БГ,Академия “НИКЕ”, НМД и Фондация „Заедно в час“. На конференцията бяха споделени добри практики и модерни решения за управление на образователните институции. Нашето училище представи гледната си точка по темата: „Управление на екип”. След като сподели опита си в прилагането на проектното обучение,  г-жа Василева участва и в отворена он-лайн дискусия по проблема, заедно със свои колеги от други училища.

И двете конференции имаха за цел да бъдат споделени конкретни международни инструменти ипрактики за управление, да се почерпи опит „от първа ръка” и така да се  подобри образованието в България!

Да се работи с желание за „Желаното училище” у нас!

                  Илиана Гагова -  ст. учител по БЕЛ

 в Иновативно СУ “Св.св. Кирил и Методий“- В-д

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени