Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Полицейски акции по пътищата през ноември

03 ноември 2014, Понеделник | 11:00 | криминална

Пътни проверки през ноември

В рамките на акция “Зима” ще се проведат две кампании за подобряване на пътно-транспортната ситуация в страната.

От 3-ти до 30-ти ноември в рамките на кампанията „Безопасно шофиране през зимата“  дейността на полицейските служители ще бъде насочена към превенция и предоставяне на практически препоръки за безопасно шофиране при зимни условия. От 17-ти  до 30-ти ноември ще се провеждат полицейски операции, в това число и по метода  „широкообхватен контрол“ включително на техническата изправност на автомобилите и на осветителните им системи, информират от Главна дирекция „Охранителна полиция“. Специализираните полицейски операции ще се извършват на подходящи места край пътя, като ще се извършват проверки с уредите за регулиране на фаровете.

През Седмицата за пешеходна безопасност-от 10-ти до 16-ти ноември е планирана кампанията „Водачи и пешеходци за толерантност на пътя“, като повреме на кампанията ще се извършва активен контрол за спазване от пешеходците на правилата за безопасно пресичане, както и за даване на предимство на пешеходците на пешеходните пътеки. При установени нарушения ще бъдат налагани санкции. Ще бъде осъществяван превантивен контрол над пешеходци, които показват явно намерение да пресекат неправилно, като полицейските органи ще отправят предупреждения по законоустановените начини и чрез указване на правилното поведение. Специално внимание ще се обръща на пешеходците в тъмната част на денонощието, движещи се неправилно извън населените места.
На 16-ти ноември служители на пътна полиция ще се включат в отбелязването на Световния ден за възпоминание на жертвите от пътнотранспортни произшествия.

Коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени