Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Поредният спечелен проект

29 март 2018, Четвъртък | 15:21 | прессъобщение

Поредният спечелен проект от д-р Коев и екипа му на стойност 3 208 6271.52 лева

На 27 март кметът на Община Велинград Д-р Костадин Коев, подписа Договор за предоставяне на  безвъзмездна финансова помощ в размер на  3 208 6271,52 лева  за изпълнение на проект: “Внедряване на мерки за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради в град Велинград”  по Оперативна програма “Региони в растеж”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейски фонд за регионално развитие, Приоритетна ос I  - “Устойчиво и интегрирано градско развитие ”.
Проектът предвижда внедряване на мерки за енергийна ефективност в 9 /девет/ многофамилни жилищни сгради на територията на град Велинград и обхваща многофамилни жилищни сгради намиращи се на улиците: "Родопи" № 1, "Пионерска" № 82 и № 48, "Хан Аспарух" № 2, "Криволак"  № 22, "Патриарх Евтимий"  № 6А, "Владо Черноземски"  № 1, № 2 и № 3.
В процеса на реализация на дейностите по проекта се предвижда да бъдат изготвени  пълни инвестиционни проекти за всички сгради, въз основа на които  ще се извършат строително монтажни работи включващи: 
● изпълнение на всички енергоспестяващи мерки, които са предписани, като задължителни за сградите в обследването за енергийна ефективност и които водят до най-малко клас на енергопотребление "С";
● изпълнение на мерки по конструктивно възстановяване/усилване, ако такива са предписани, като задължителни в техническото обследване на сградите.
● изпълнение на мерки, свързани с подобряване на достъпа на лица с увреждания.
Целта на проекта е осигуряване на топлинен комфорт и по-високо качество на жизнената среда в жилищния сектор  на територията на град Велинград чрез внедряването на мерки за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради.
Срокът за изпълнение на проекта е 30 месеца.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени