Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Поздравителен адрес по случай 1 март

27 февруари 2016, Събота | 07:58 | прессъобщение

Поздравителен адрес по случай 1 март

Поздравителен адрес по случай 1-ви март

до
читалищните дейци,
творци и изпълнителите
на любителско творчество


Уважаеми госпожи и господа,

Поздравявам ви от все сърце по случай 1-ви март – Деня на любителското творчество, празника на самодейците, на продължителите на вековната ни духовна традиция, неразделна част от българската култура.
Неслучайно този празник съвпада с посрещането на Баба Марта и е предвестник на пролетта. Той е израз на волята и вдъхновението на народа ни за по-щастлив живот, за повече красота във всекидневието.
Радостно е, че любителското творчество се развива във всички области на изкуството, с участието на всички поколения. А постиженията му са известни не само у нас, но и в целия свят. Ето защо високо ценим ролята на читалищата като средища за съхраняване и развитие на традиционните и на съвременните форми на изкуството, за предаване на творческия опит от стари на млади. Това е особено важно за израстването на духовно богато младо поколение, за приобщаване към националните и общочовешки ценности, заложени в родното изкуство.
Днешният празник е израз на уважение към всички, които са свързали живота си с любителското изкуство, с което дават възможност не само за изява на таланта, но и за съприкосновение с духовното богатство на нашия народ.
Пожелавам на всички здраве, благоденствие и творческо дълголетие.

                                                                                                            д-р Костадин Коев-

                                                                                             Кмет на Община Велинград


Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени