Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Много посещения на Плиоценския парк в почивните дни

10 февруари 2014, Понеделник | 08:31 | общество

Много туристи посетиха Плиоценския парк в почивните дни

Плиоценски парк

През почивните дни много туристи посетиха  Плиоценския парк край село Дорково. Той е отворен всеки ден от 10 до 19ч., като цената на билета, която е 5лв. за възрастни и 3лв. за деца, включва и посещение на крепостта „Цепина“ и Музея  в Информационния център до нея. Палеонтологическият музей  е първият в България, който показва находки от геоложката епоха плиоцен , открити в местността „Кокалите“. Той представя на посетителите си най- голямото , известно на палеонтолозите, струпване на кости от над 20 вида животни на едно място. Повече за историята на местността  и видовете животни , които са я обитавали преди хилядолетия, посетителите могат да научат от екскурзовод в залата.

Пътят до  музея е ремонтиран и има много  указателни табели.

Коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени