Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Посещение в Република Сърбия

02 ноември 2009, Понеделник | 19:34

Стефан Шулев, Надежда Ганчева и Георги Янчев посетиха шумарската гимназия в Кралево

Кралево гости от Велинград   На 23 октомври 2009 година Шумарската школа в град Кралево, Република Сърбия се отбеляза 110 години средно горско образование. Тържеството послучай големия юбилей уважиха всички поканени от директора на училището г-н Зоран Николич гости, а те бяха над 320. Сред почетните гости бяха: Директори и лесовъди от сродни училища в България, Словения, Румъния, Македония, Сурдулица, Босна и Херцеговина, Черна гора; Декана на факултета по горско стопанство в Белград, Зам. министъра на образованието в Сърбия, Зам. министъра на горите, Директорите на двете в страната регионални дирекции и др.

   Тържеството бе уважено и от българският посланик в Сърбия, който изпрати поздравителен адрес прочетен от културното аташе на България.

   Българските гости бяха г-н Георги Янчев - зам.кмет на община Велинград, отговарящ по въпросите за образование, култура и европейска интеграция, г-н Стефан Шулев - директор на ПГГС ”Христо Ботев” - Велинград и г-жа Надежда Ганчева – пом. директор в същото училище.

Кралево гости   Директорът на гимназията в Кралево г-н Николич в присъствието на българското културно аташе и на представителя на общинската власт във Велинград г-н Янчев предложи на г-н Шулев да бъде подписана харта на побратимяване между ПГГС ”Христо Ботев” и Шумарската школа. С този акт на побратимяване, подписан в най-големият и най-важният за средното горско образование в Сърбия, както се изрази самият г-н Николич, той изказва своето уважение и респект към горската гимназия във Велинград, лично към г-н Шулев и към целия учителски колектив на ПГГС ”Христо Ботев”.

   Директорът на шумарската школа сърдечно благодари на заместник кмета на община Велинград г-н Янчев, че е удостоил със своето присъствие празника на училището.

Надежда Ганчева

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени