Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Посланикът на Египет посети Велинград

28 февруари 2017, Вторник | 08:21 | прессъобщение

Посланикът на Египет на официално посещение в СПА столицата на Балканите

Велинград официално бе  посетен от Нейно Превъзходителство г-жа Манал Ел – Шинау- извънреден и пълномощен посланик на Арабска република Египет в Република България и доайен на африканските посланици. Тя бе посрещната традиционно с хляб,сол и мед поднесени от деца в народни носии.

На срещата, провела се в кабинета на кмета д-р Костадин Коев, присъстваха зам.- кметовете г-жа Светла Томова, г-н Атанас Палигоров, председателят на Общински съвет инж. Бельо Мандраджиев, г-н Георги Мяшков- общински съветник, директори на дирекции  „ХСД” и „ИПРТ” г-жа Мариана Зинкова и г-жа Цвета Спасова, ст. експерт  Илияна Гешева и  инициаторът на провелата се среща- Димитър Стойчев,. 

Градоначалникът запозна Нейно превъзходителство с природните дадености на Велинград, многобройните минерални извори, благоприятните климатични условия и балнеологията в курорта.  Тъй като и Египет е предпочитана  туристическа дестинация, те обсъдиха възможностите за развиването на туризма.

Гостите представиха желанието си за обмяна на опит и сътрудничество между техни и наши специалисти в областта на СПА услугите. Г-жа Манал Ел-Шинауи  запозна домакините с работата, която в момента извършват за подписването на споразумение в областта на културата между двете страни.

Д-р Коев покани Нейно Превъзходителство да посети предстоящия летен международен фестивал, на който ще има гости от различни страни и ще бъдат представени  уникални български занаяти. Те от своя страна отправиха покана за участие на наш фолклорен състав в  тяхно събитие.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени