Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Посланикът на Кувейт се срещна с кмета

24 януари 2016, Неделя | 07:29 | прессъобщение

Посланикът на Кувейт посети Велинград

Посланикът на Кувейт Н. Пр. г-н Якуб Ал Атиики  посети Велинград и се срещна с кмета на Общината д-р Костадин Коев .

Г-н Коев посрещна Негово превъзходителство и придружаващия го  Мохамед Ал Бакари, представител на BBC Arabic за Балканския полуостров пред общината. Фолклорна група”Чепинци” впечатли гостите с изпълнението си, а момичета в народни носии поднесоха питка с мед и сол .

Срещата се проведе в кметския кабинет. Г-н Коев подари на посланика кукла в традиционна родопска носия, а г-н Ал Атиики, сподели че тя  ще постави началото на негова колекция с кукли в български носии от всички краища на страната. Посланникът поднесе на кмета сувенирна карта и герба на Кувейт и покани г-н Коев да посети неговия роден град на националния празник .

Община Велинград е първият общински център, който Негово Превъзходителство посещава извън София. Той изрази желание да помогне на града ни да се развива като туристическа дестинация и при следващото си посещение  да доведе със себе си кмет на град в Кувейт, с който Велинград да започне близко сътрудничество. Г-н Ал Атиики, остана много впечатлен от топлото посрещане и сподели, че за него това е важно, защото показва какви биха били бъдещите взаимоотношения  между двете страни като цяло и градовете в частност.

Коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени