Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Посланикът на Южна Корея посети Велинград

21 ноември 2017, Вторник | 17:35 | прессъобщение

Посланикът на Южна Корея на посещение във Велинград

Извънредният и Пълномощен посланик на Република Корея Негово превъзходителство Шин Бу-нам и председателят на управителния съвет на българската търговска промишлена палата Цветан Симеонов, посетиха Община Велинград за среща с кмета д-р Костадин Коев.

Те бяха посрещнати традиционно с народни песни, хляб, сол и мед, поднесени от деца в народни носии.
На срещата присъстваха също заместник-кметовете Светла Томова и Исмаил Моллов, председателят на ОбС инж. Бельо Мандраджиев, представители на СХР-Велинград и Западни Родопи, служители на общинска администрация и единственият производител на хмел в България Асен Иванов, който има изградени и работещи партньорски взаимоотношения с Корея в областта на земеделието.
След като запозна гостите си с природните дадености на Велинград, многобройните минерални извори, благоприятните климатични условия и балнеологията, градоначалникът помоли за съдействие по повод преговорите, които води с фирмата „Хюндай” за изграждане на лед осветление на града. Сподели и идеята си да бъде поканен Дипломатическият корпус за отбелязването на 70 години Велинград и 10 години СПА столица на Балканите.

Негово превъзходителство изрази готовността си да подкрепя старанията на Кмета и местния бизнес за развитието и потенциала на Общината и да съдейства за различни проекти и идеи.

 

След като размениха протоколните подаръци, Н. Пр. Посланик Шин Бу-нам пожела Велинград, освен на Балканите, да стане и Световна СПА столица.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени