Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Поздравителен адрес от кмета Иван Лебанов

02 март 2014, Неделя | 23:03 | прессъобщение

Поздрав на кмета за 3-ти март

Уважаеми съграждани,

В историята на Република България има много дати повод за гордост и равносметка.

Датата  3-ти март 1878 година не е само празник, а начало на нов живот за българския народ.

След пет вековно робство, след достолепни битки, бунтове и въстания нашата Родина България е свободна. Руско - турската Освободителна война е не само събитие у нас, а пример за велик подвиг на честни и славни борци за народно съзнание. На участниците в Априлското въстание, в Шипченската епопея днес отдаваме своята почит и безгранично уважение.

Славното минало на нашия народ ни задължава днес да бъдем упорити в отстояване на националния идеал. Наследството ни днес ни позволява в бъдеще да градим свободен живот, въпреки предизвикателствата на съвремието. Днес отбелязваме 136 години от великия подвиг на хиляди българи, водили освободителни борби всеки ден от живота си.

Пожелавам ви да бъдете българи не само днес, а във всеки ден от историята на България, да учите децата си на родолюбие, а от родителите си да черпите пример за него. Нека бъдем горди последователи, които обичат България като Ботев, славят я като Вазов и я пазят като Левски. Дълбок поклон пред славните им имена, поклон пред именните и безимените войни, който дадоха живота си за свята и свободна България!

 

Носете в сърцата си силния героизъм и национална идентичност!

Останете горди със своята история българи и градете бъдещето на родината в мир, любов и свобода!

Коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:

Пролетно хоро 2019
21 март 2019 | 07:38
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени