Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Поздрав за Курбан Байрам

25 ноември 2009, Сряда | 12:31 | религия, политика

Поздрав послучай мюсюлманския празник от кмета Иван Лебанов

Иван Лебанов Велинград   По случай свещения за мюсюлманите празник Курбан Байрам бих искал да поздравя най-сърдечно всички жители на община Велинград, изповядващи ислямската религия! По традиция Курбан Байрям събира на една трапеза роднини, близки и съседи, за да си поискат прошка един от друг. По-младите изразяват почитта си към възрастните, с което дават пример на децата си за взаимно разбиране, смирение, милосърдие и вяра в доброто. Това са ценности, към които се стремим и ние, християните и на които също учим децата си, затова във велинградския край и през четирите дни на Курбан Байрям много често  мюсюлмани и християни заедно се веселят и празнуват.

   Вашият обичай е повод да си припомним, че пътят към по-доброто бъдеще е общ и минава през взаимната ни толерантност, разбирателство и уважение на нашите две религии.

   Пожелавам на всички здраве, благоденствие и успехи!

   ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

   Иван Лебанов
   Кмет на община Велинград

Коментари

:) браво

#1 в Сряда, 09 ноември 2011 12:45

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени