Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

ПГИТ „Алеко Константинов“ работи по проект на GIZ

04 юли 2013, Четвъртък | 20:25 | образование

Практически изпит в ПГИТ „Алеко Константинов“ за оценяване уменията на готвач

Практически изпит

На 3-ти юли 201зг. в ПГИТ „Алеко Константинов“  протече практически изпит за оценяване уменията на готвач. Този изпит се провежда по предварително изготвен стандарт за готвач по проект , реализиран съвместно с (GIZ) и МОН и работна група от професионални училища от Кърджали, Банкя, София, Велико Търново и Велинград. Официални гости на професионалната гимназия бяха Ралф Гробелни - старши ръководител на проекта  (GIZ) , Уве Грунер - експерт и Магдалена Станулова - гл. експерт „Професионално образование“ към МОН.

Практически изпит

Участниците от ПГИТ – Никола Вецов, Дани Ачева, Денизе Кехайова, Десислава Джуракова и Мирослав Арапов, от специалност „Кетеринг“ и  „Готварство“ получиха индивидуално практическо задание по РУ 6.1 Приготвя предястия. Врамките на 2 часа те приготвиха пърленки , банички със сирене, пълнени домати  с шмеркезе, бонбони от сирена, панирани сиренца и пилешки жулиени, а журито – г-жа Станулова, гостуващите учители и действащите готвачи от Велинград Благой Нонев и Константин Гончев оцениха  представянето на учениците за успешно.

ПГИТ „Алеко Константинов“ впечатли гостите си с отличната организация и гостоприемство и докато участниците в изпита приготвяха своите предястия, за доброто им настроение аниматорна група от паралелката  „Туристическа анимация“ с ръководител Атанаска Гаджева искрено ги разсмя с прекрасните си изпълнения.

 

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени