Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Предстоят Велинградски празници на културата

17 юни 2014, Вторник | 13:21 | прессъобщение

Велинградски празници на културата 2014 - 17 дни - еуфория, традиции и иновации

Тазгодишните Велинградски празници на културата ще бъдат истинска еуфория за велинградчани и гостите на града ни.В рамките на няколко месеца Община Велинград, съвместно с консултативен съвет „Младеж“,„Авангард концерт“, Българска асоциация на независими аниматори и всички състави от общината работят по грандиозни спектакли за всички любители на веселието и празника. Изцяло външен концерт - спектакъл предстои да изненада всички присъстващи на празника на Велинград 5-ти юли. На големия ден е предвидено ексклузивно шоу „Огнен спектакъл“ с участието на „Drum and Dance group Vakali”, които ще представят огнен танцов проект “Firestetic”. Специален гост на вечерта ще бъде българската естрадна изпълнителка Маргарита Хранова. На финала по традиция Велинград ще бъде озарен от празнична заря. Сред любимците на публиката у нас са младежите от „Революция Z”, които тази година ще гостуват на младежите от Община Велинград.  Тийн групата ще пее на 11-ти юли, като част от кампанията „Анти дрога“ — „Светът около нас“, инициирана от Община Велинград, консултативен съвет „Младеж“ и съвет по наркотични вещества. Друга изненада за публиката на Велинградски празници на културата 2014 ще бъде участието на Руслан Мъйнов на 16-ти май в Деня на руската култура. В него любимецът на българската публика ще представи своя нов албум с руски романси във вечерта под наслов „На Русия с любов“ . Най-новото тази година е, че всяка вечер на сцената на площад „Николай Гяуров“  ще бъдат  представяни аниматорски събития за всички гости, в които те ще могат лично да участват. Сред атракционите за ценители на изкуството са предвидени фото изложба „Вода“, различни пленери, литературни вечери и интересна и уникална по рода си археологическа изложба- „Емпорион Пистирос в Тракия“ — дело на археологически музей Септември и Исторически музей Велинград. И тази година ще се проведе вече традиционният фестивал „Дъга над Клептуза“ със своето 5-то издание, както и третото „Хоро при извора“. Четири театрални състава от Каварна, Самоков, Козлодуй и Карлово ще гостуват на велинградската театрална сцена. Гостуващи духови оркестри от Ловеч и Враца също ще представят свои изпълнения във Велинград. Гвоздеят на програмата ще бъдат титаните на българската музика-легендарните изпълнители от група Сигнал.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:

 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени