Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Откриха Велинградските празници на културата

03 юли 2016, Неделя | 20:01 | култура

Празнична заря слова и музика за откриването на Велинградски празници на културата

Откриване на Велинградски празници на културата 2016

С ексклузивното шоу представяне на духовите оркестри от 4 града започна 44-то издание на Велинградските празници на културата. По традиция тържественото откриване започна от 19:00 ч. пред сградата на Община Велинград с парад дефиле на духови оркестри и мажоретни състави до пл. „Николай Гяуров“. Домакин на шоу представянето беше Представителният духов оркестър с мажоретен състав „Димитър Мечев“- Велинград с диригент Димитър Лазаров и ръководител на мажоретния състав- Биляна Масларова. Участие в парад дефилето взеха и гостуващите младежки духови оркестри с мажоретни състави от Монтана, Троян и Ботевград. 

Откриване на Велинградски празници на културата 2016

Тържествения концерт по повод Деня на Велинград започна с церемония по издигане на българския трибагреник. В своето слово кметът ма Община Велинград д-р Костадин Коев заяви, че преди 68 години  селата Лъджене, Каменица и Чепино се обединяват в едно селище – град. Град, който днес с гордост наричаме Велинград. Град, който тогава беше нов и млад, но пазещ в себе си традициите, морала и честността на тогавашните жители на Чепинското корито.”...

Откриване на Велинградски празници на културата 2016

Днес 68 години по-късно ние празнуваме празника на нашия град. Празникът на вече известният и познат на България и света Велинград. Скъпи съграждани и гости, винаги бъдете част от  празничните дни. Нека да се знае, че във Велинград живеят талантливи деца и възрастни, които пазят културата и традициите ни живи! Пожелавам Ви, празника на Велинград да е всеобщо веселие и повод за гордост !”

Откриване на Велинградски празници на културата 2016

Гости на официалното откриване бяха министър на туризма Николина Ангелкова, зам.министър на туризма Ирена Георгиева, министър на отбраната  Десислава Йосифова, народен представител от 43-то Народно събрание Димитър Гечев, председател на общински съвет Велинград инж. Бельо Мандраджиев, общински съветници, зам.-кметове на община Велинград Атанас Палигоров и Светла Томова, кмет на община Септември Марин Рачев, кмет на община Ракитово Костадин Холянов и председател на общински съвет Панагюрище Христо Калоянов. 

Откриване на Велинградски празници на културата 2016

Велинградските празници на културата стартираха със изпълнението на полуфиналистката от Детската евровизия Мариям Маврова. Талантливите и красиви деца от Детско юношеска вокално инструментална школа „Звънче” радваха публиката със своите песни и танци. Малката Ивана Кюлева, участниците в X FACTOR- трио „Парадайс”, малките танцьори на КСТ „Импулс” и ансамбъл „Здравче венче” пяха и танцуваха пред многобройната публика.

Грандиозният концерт на трио „Сопрано” и формация „Елика” бяха кулминацията на вечерта. С повече от два часовия концерт на момичетата от дамското оперно трио накараха гражданите и гостите на Велинград пяха и танцуваха заедно с трио „Сопрано”. Финалът на вечерта завърши със светлино шоу на фона на музика.

17 дни  ще продължи тазгодишното издание на Велинградските празници на културата 2016г., които ще са под мотото на благотворителна кампания

„Всички заедно да помогнем на безпомощните деца”

Коментари

Като няма пари ощината, да няма празници и тези хиляди левове да се бяха закьрпили дупки по разбитите улици, а не само да се фукаме,, СПА,,...........

#1 в Неделя, 03 юли 2016 21:31

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени