Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Празници в ПГИТ „Алеко Константинов”

28 май 2012, Понеделник | 09:48 | празник

Празнични вълнения в ПГИТ „Алеко Константинов”

Поредица от вълнуващи изживявания в ПГИТ „Алеко Константинов” в най-празничните за тях дни споделиха учители и ученици от гимназията: На 11-ти май 2012г. ПГИТ „Алеко Константинов” отбеляза своя патронен празник. Учениците от 9-ти „Г” клас, специалност „Производство на кулинарни изделия и напитки” с класен ръководител Дора Кърмова представиха рецитал по стихове на Дамян Дамянов и Радой Ралин, посветени на Алеко. На фона на флаш-презентация за живота и творчеството на автора на „Бай ганьо” учениците се потопиха в атмосферата на 19-ти век, когато парвенюто, хамелеонщината, грубият практицизъм и ниските духовни хоризонти диктуват политическия живот в България, а Бай Ганьо, благодарение на своята арогантност, скъперничество „прави политика и става колоритен и витален образ. Втората част от празника бяха спортни игри и състезания между класовете - футбол, волейбол, дърпане на въже. Под ръководството на учителите по физическо възпитание и спорт и своите класни ръководители учениците показаха физическа сила и издържливост, спортсменско уважение един към друг.

На 15-ти май ПГИТ „Алеко Константинов” официално се раздели с випуск 2012. За цялостната организация на събитието се погрижиха класните ръководители на 12-тите класове. А всички участници в програмата се постараха да направят този момент незабравим. Дори слънцето се усмихна след проливния дъжд. Абитуриентите- красиви и развълнувани, застанаха за последен път в редиците на училищния строй. Своя поздрав към зрелостниците изказа най- напред директорът на гимназията инж. Александър Табаков. С вълнение и задоволство той отбеляза, че випуск 2012 е 35-тият випуск от създаването на училището  и че е горд с постигнатите успехи. Валентин Балиев от 11-ти клас отправи към всички зрелостници мило обръщение, като им пожела да постигнат най- желаните успехи в живота си. Особено трогателно прозвуча отговорът на Веска Терзиева от 12-ти „Д” клас. От името на всички завършващи тя изказа благодарност на всички учители и ръководството на професионалната гимназия. Като символ на новото начало и типично по европейски към небето полетяха няколко бели гълъба, а абитуриентите пуснаха балони с много надежда за предстоящото и с мъничко тъга по отминалите ученически дни. В края на тържеството дванадесетокласниците се простиха с училищното знаме и получиха здравец и последни наставления от класните си ръководители. Допълнителен колорит и много настроение внесе мажоретният състав към Представителния духов оркестър „Димитър Мечев” и ДЮВИШ „Звънче”. По традиция тържеството приключи с кръшно хоро.

На фона на всички тези преживявания ПГИТ „Алеко Константинов” имаше и други поводи за гордост. Училището се гордее не само със своите възпитаници и успехи, но и с учителите си. Компетентни, всеотдайни и амбициозни, те работят неуморно за издигане на училището. 2-ма бяха номинирани за учители на годината 2012: Атанаска Геджева- преподавател по туризъм и екскурзоводство и Йорданка Николова- преподавател по информационни технологии. Атанаска Геджева бе сред малкото учители, които получиха плакет и цветя от зам.кмета Георги Янчев на трибуната на пл.”Николай Гяуров” в празничния 24-ти май.

Елена ГерговаА г-жа Елена Гергова - Еличина получи официална покана от Президента на Републиката за прием по повод Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост. Заедно с Росица Рускова от Гимназията по дървообработване „Иван Вазов”, те бяха единствените от Пазарджишка област, които присъстваха на празничния коктейл и имаха удоволствието да бъдат сред около 300 гости-министрите на Образованието и културата, изтъкнати творци-певци, артисти, художници, учители от цялата страна.

 

ПГИТ „Алеко Константинов”

Коментари

zdr

#2 в Сряда, 19 юни 2013 20:34

zdr kak si 6to ti pozvanemogake sSKE :n :y :y :y :y

#1 ivo sladurana@abv,bg в Понеделник, 27 август 2012 12:21

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:

Пролетно хоро 2019
21 март 2019 | 07:38
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени