Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

В Деня на славянската писменост и култура - песни, танци и награди

28 май 2014, Сряда | 16:10 | прессъобщение

Велинград отбеляза 24-ти май

Община Велинград отбеляза подобаващо големия празник 24-ти май. В деня на славянската писменост и култура на пл. „Николай Гяуров“ сцената изпълниха прекрасните ни велинградските таланти. По традиция бяха наградени и заети в системата на образованието и културата в общината.

Призът „Директор на годината“отиде при директорите на ОУ „Неофит Рилски“ ДамянаКандева и ЦДГ „Слънчице“ Боряна Петричева. В категория извънкласни дейности отличена бе любимата на велинградчани хореографка Мая Кондарева-Енчева. Освен директори и учители приз връчен от кмета Иван Лебанов получиха и културни дейци в Община Велинград. За принос в развитието на културата в общината отличени бяха дългогодишният читалищен деец Христо Семерджиев, художничката Мария Кулаксъзова, Иван Кишев, Грета Кадьова, историкът Георги Куманов и Владимир Въргов. Публиката аплодира с бурни овации всички наградени, добре познати и любими на велинградчани. В своето слово кметът на Община Велинград припомни, че повече от 300 милн.души на земното кълбо пишат на кирили ца, както и  че най-силните владетели на света са подкрепили писмеността, за да я има днес. 

Наградени от градоначалника бяха и двама изявени таланти– прекрасната Мариам Маврова, която достигна финал в „Големите надежди“, както и Кристиян Йорданов от КТС „Импулс“, който спечели формата „Денсинг старс“ във Виетнам. Празникът продължи с великолепните изпълнения на Представителен духов оркестър с мажоретен състав „Димитър Мечев“, ДЮВИШ "Звънче",КТС „Импулс“, ВГ „Караоке“ и Мария Нонева -Мичона.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени