Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Велинград отпразнува Деня на водата

22 март 2016, Вторник | 16:31 | прессъобщение

Велинград празнува Деня на водата под надслов „Капка вода-живот и вечност“

За поредна година ВиК дружество организира Празник на водата на 22 март. Световният ден на водата, който съвпада с първа пролет,  бе отбелязан на 22-ри  март от 12:30 часа на пл. „Николай Гяуров“. Сред официалните гости бяха заместник-кметът Светла Томова, председателят на общинския съвет- инж. Бельо Мандраджиев, управителят на ВиК дружество- Велинград- Йордан Нанов, представители на ВиК дружествата- Ямбол, Пазарджик и Благоевград, общински съветници, граждани и гости на Спа столицата. В своето слово зам.-кметът Светла Томова се обърна към всички:

“…Неслучайно Велинград е избран за Спа столица на Балканите и карстовото чудо Клептуза е един от стоте национални туристически обекта. Благодарение на балнео и СПА центровете, многобройните туристи и гости на града успяват да се докоснат до лечебните води и така да укрепят духа и тялото си...“

След официалната част започна програма, посветена на деня на водата, със специалното участие на сем. Пищолски, Представителен духов оркестър с мажоретен състав- „Димитър Мечев“, ДЮВИШ „Звънче“, Трио „Paradise” и ансамбъл „Чепино.

По повод световния ден на водата се организира и конкурс във всички училища в града. Всички възпитаници представиха творбите си- есета, стихотворения, рисунки и снимки на тема „ 22 март -Световен ден на водата“, след което  професионално жури оцени произведенията на изкуството. Заслужилите първо място бяха наградени от г-жа Томова с плакет и предметна награда. За всички участници в програмата също беше предвидена предметна награда.

По повод празника „ВиК“ Велинград подсигури безплатен обяд на всички пенсионерски клубове в града.

Коментари

И фонтанчето на така наречен център работи 10 дни в годината

#3 в Четвъртък, 24 март 2016 10:12

,,център,, приличащ на селски пазар- в селата имат по добър вид с цветя и работещи фонтани, а тук при нас само фукни, че сме спа и вода бол -и какво от това .Да сте видели някъде да се продава Велинград мин. вода -аз не...

#2 в Четвъртък, 24 март 2016 10:09

Деня на водата с мръсен център, бездомни кучета, цигани пушещи на трибуната и Багалето за цвят :y :y

#1 Mr. Anderson в Вторник, 22 март 2016 21:44

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени