Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

„Книгата е мой приятел“

23 април 2013, Вторник | 20:23 | образование

Празник на книгата в ОУ „Неофит Рилски“

Празник на книгата в ОУ Неофит Рилски

Необятния свят на книгата пред учители и гости разкриха ученици от ОУ „Неофит Рилски“ с директор Дамянка Кандева на 22-ри април предиобяд. Зала „Клептуза“ в хотел “Камена“ се изпълни с любознателни и знаещи деца, нетърпеливи да покажат какво са научили в любимото училище, как могат не само да четат, но и да четат изразително. И всичко това, благодарение на усилията и грижите на техните класни ръководителки - Веселка Аршинкова на първи „а“, Мирела Кузманова на втори „а“, Цвета Гергова на трети „а“ и Садимка Маврова и Лорета Църенска на четвърти „а“ и четвърти „б“ клас.

Празник на книгата в ОУ Неофит Рилски

Детското тържество бе уважено от скъпи гости - д-р Александър Попов - един истински родолюбец и автор на много книги-повести, разкази, мемоари, публицистика, есета; читалищни дейци - Донка Джарова, Миглена Рубска, Вивиана Кузева. Пред тях те пяха, рецитираха, отгатваха гатанки, изпълниха сценки, показаха знания за изучавани автори на книги. Вълнуващ бе моментът, когато децата, включили се в кампанията „Подари книга“, подариха книги на Донка Джарова - библиотекар към библиотеката в кв.Чепино. Тя пък- на свой ред, награди най-малките редовни читатели и обяви, че са готови да приемат в библиотеката ученик, когото да обучат като пом. библиотекар.

На тържеството бе наградена Виктория Джонева, най-добре представилата се в конкурса „Книгата е мой приятел“, която прочете авторското си стихотворение.

Възпитавани в любов към книгата, децата от ОУ „Неофит Рилски“ доказаха, че наистина книгата е техен приятел и прозорецът към света, който им се разкрива.

 

Коментари

:_ :_ :_ :_ :_ :_

#1 в Сряда, 01 май 2013 09:54

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени