Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Велинград отпразнува Деня на храбростта

09 май 2016, Понеделник | 09:24 | прессъобщение

Община Велинград отпразнува Деня на храбростта и Българската армия

С тържествено издигане на Българското знаме под съпровод на изпълненията на духов оркестър с мажоретен състав “Димитър Мечев” започна церемонията по отбелязване на 6-ти май – Ден на Българската Армия. След отслужване на водосвет за здраве пред паметника на загиналите воини в квартал Лъджене, кметът д-р Костадин Коев тържествено поздрави всички за празника. Сред официалните гости на празника бяха народният представител Димитър Гечев, заместник- кметовете Светла Томова и Сергей Кичиков, председателят на общински съвет инж. Бельо Мандражиев и общински съветници.

Венци и цветя пред паметника положиха Общинска администрация, Общински съвет, ПП “ГЕРБ”, БСП, СОСЗР, Исторически музей, Дружба “Родина” и Дружество за защита на Родопите, ОУ „Христо Ботев”, СОУ „Св.св. Кирил и Методий”, Oбщински съвет на народните читалища-Велинград, граждани и гости.

Празничният ден продължи с поднасяне на венци и цветя и пред паметника на площад “Македония” в Чепино и в двора на църквата „Света Троица” в кв. Каменица.

Някои велинградчани предпочетоха празнуване сред природата, като отпразнуваха Гергьовдeн в местността “Гергевана”,  пред параклиса Св. Георги.

Празничен водосвет бе отслужен от поп Антон.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени