Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Велинград отпразнува трети март

04 март 2016, Петък | 16:54 | прессъобщение

Велинград отпразнува трети март

Много жители и гости на Велинград се събраха в центъра на града, за да отбележат националния празник на страната – трети март, в който България чества 138-та годишнина от Освобождението.

Тържествената церемония започна с парад дефиле на представителен  Духов оркестър с мажоретен състав „Димитър Мечев“. Националният трибагреник бе тържествено издигнат от възпитаник на СОУ“Васил Левски“,  като той бе награден с плакет от кмета на Община Велинград д-р Костадин Коев за постигнати отличия на национален кръг олимпиади по химия, физика и история. Сред официалните гости бяха кметът на Община Велинград д-р Костадин Коев, заместник-кметът на Община Велинград Сергей Кичиков, депутатът от 43-то Народно събрание Димитър Гечев, председателят на Общински съвет Велинград инж. Бельо Мандраджиев и общински съветници.

Участие в програмата взеха представителен  Духов оркестър с мажоретен състав „Димитър Мечев“. В своето слово кметът на Община Велинград д-р Костадин Коев поздрави своите съграждани с настоящия празник и припомни кратка история от събитията на миналата 1878г.

За доброто настроение на празнуващите  се погрижиха възпитаници от СОУ „Кирил и Методий“ с рецитал. Ансамбъл „Чепино“ се погрижи да приповдигне българския дух на присъстващите. 

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени