Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Предложение за казуса „Клептуза“ и общински паркове на концесия

20 юни 2017, Вторник | 21:46 | прессъобщение

Консултативния съвет по туризъм с предложение за казуса „Клептуза“ и отдаване на общински паркове на концесия

На провело се заседание на Консултативния съвет по туризъм на 12 юни тази година, Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите Велинград и Западни Родопи отправиха две предложения  до кмета на Община Велинград д-р Костадин Коев и до председателя на Общинския съвет: парковете в града да бъдат отдадени на концесия и предложение за визията и бъдещото стопанисване на района около „Клептуза“.

В предложението са посочени три зелени терена: парковете  „Вельова баня“, „Финансовото“ и „Лятно кино“. 

Според СХР Велинград - Западни Родопи в момента сградите и съоръженията в района на „Клептуза“ са сериозен проблем за имиджа на туристическата дестинация Велинград и създават реална опасност за всички посетители. Затова се предлага ръководството на общината да вземе последователни мерки за решаване на проблема. 

В предложението е фиксиран срок. До 1 месец да се изготви количествено-стойностна сметка по идейния проект за „Клептуза“, който през 2014 г. спечели проведения от общината конкурс. В зависимост от калкулациите спешно да се потърси подходящо финансиране по европейска програма или кредит от ФЛАГ и в най-кратък срок да започне реализацията на проекта, за да може през 2018 г. „Клептуза“ да посрещне с нов облик празниците послучай 70 годишнината от обявяването на град Велинград.

 Предложенията са факт и предстой разглеждане от Общински съвет и обществен дебат. В зависимост от мнението на гражданите и решенията на Общинският съвет Община Велинград ще пристъпи към конкретни действия за тяхното реализиране.

Коментари

За Клептуза несъмнено трябва да се действа бързо,защото е срамота да се руши и да е пълно със самонастанили се мутри които за последните 10 години го превърнаха в отвратително място

#1 vela peeva в Сряда, 21 юни 2017 07:53

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени