Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Успешно представяне на ПГД „ Иван Вазов“ по повод „Седмицата на гората“

18 април 2016, Понеделник | 21:06 | прессъобщение

Успешно представяне на ПГД „ Иван Вазов“ по повод „Седмицата на гората“

На 6.04.2016г., Професионална гимназия по дървообработване „Иван Вазов“  участва  в организираната  от Министерство на земеделието и храните  изложба- базар, традиционно съпътстваща  „Седмицата на гората“.

Всяка година професионалните гимназии от цялата страна показват таланта и сръчността на своите ученици. За пореден път присъстващите се насладиха на красивите експонати, които са доказателство за възможностите на децата и техните ръководители.

Училището достойно защити името си с изложените декоративни пана,  спалня с елементи от европейските стилове Рококо и Барок.  Вниманието на гостите  привлече  паното на легендарният тракийски певец Орфей, укротител на дивия свят чрез чудодейната си лира.

Неповторимите творби  на учениците бяха високо оценени от  д-р Робърт Клоос, държавен секретар на Федералното министерство на прехраната и земеделието на Федерална република Германия, специално поканен от заместник- министъра Георги Костов.

Директорът на ПГД „Иван Вазов“- гр. Велинград, инж. Росица Рускова получи грамота за участието  и признанието, че успява да съхрани изконните български добродетели, въплътени  в творбите на  майсторите- дърворезбари .

На 16 април /събота/,  учениците и преподавателите от гимназията  взеха активно участие в организираната инициатива от кмета на Община Велинград д-р Коев и Общинска администрация- „ Да почистим Велинград“.

Възпитаниците на гимназията почистиха двора и прилежащите участъци от трите страни на училището, освежиха с райграс зелените площи и засадиха лехи с тагетис.

По-късно през деня засадиха подареното от Министерство на земеделието и храните дръвче Paulownia. То се нарича още „Дървото на живота“ и се характеризира с изключително бърз растеж, устойчива дървесина, едри цветове и листа.

 

Коментари

:y :y :y :y

#1 в Понеделник, 18 април 2016 21:17

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени