Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Представяне на книгата „Искри от жарава”

13 юли 2016, Сряда | 11:51 | прессъобщение

Представяне на книгата „Искри от жарава”

В художествената галерия Велинград бе представена книгата „Искри от жарава” с автор Милен Налбантов. Музикално въведение и прекрасно настроение на вечерта създадоха мъжка фолклорна група „Хоровод” при НЧ „Методи Драгинов-1936”. В краткото представяне на творбата г-н Мазълов, верен спътник в живота на Милен Налбантов, разказа някои биографични данни от живота на писателя. През 1994г. излиза първата книга на Милен Налбантов „Земя благодатна”, през 1996г. се раждат разказите  „През Нова година” и „Часовниците”, а през 2004г. авторът пише разказа „Село на припек”. 

Неговите разказите са по действителни случки и събития. В творчеството си авторът проследява историческото развитие на  село Драгиново, бита и културата.  В представената книга „Искри от жарава”, съдържанието представя на читателите хронологичния ред на кметовете на село Драгиново, етнографския облик на селото и неговото фолклорно богатство.

Заместник-кметът на община Велинград Сергей Кичиков поздрави и уважи големия самобитен творец Милен Налбантов. Сред гостите бяха и кметът на село Драгиново Бисер Маджиров и общински съветници.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени