Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Трета книга на Никола Делиев

14 юли 2015, Вторник | 11:50 | култура

Представяне на третата книга на Никола Делиев

На 13- ти юли  в къщата на баба Цвета  бе представена третата книга на нашия виден съгражданин и общественик  Никола Делиев. Книгата „Издирени, записани събития и имена, дати и снимки за родния край- Велинград“, представена от Мария Чорбаджиева,   е плод на труда, усилията, времето, търпението и най-вече любовта на автора към родния край. Календарът на издирените не е исторически разказ, не е летописна книга, нито пък мемориална книга, макар че авторът е свидетел и участник в много от описаните събития. Самата книга представлява пътеводител, които превежда читателя от далечни страни чак до наши дни. В книгата се съдържат данни за Чепинския край, когато Родопите се управляват от деонисий Алексий Слав, публикувани са много снимки на съграждани с научни степени и отличия, ръководители на предприятия и учреждения. Подоробно описани са и събитията от 40-та годишнината  на Велинград. Тази книга е книга за нашето минало и нашето бъдеще.

Плакет и почетна грамота връчи зам.кметът на Община Велинград Георги Янчев за приноса на автора на книгата Никола Делиев, като му пожела да бъде жив и здрав, да продължава да пише.

Изказаха се много от присъстващите, като искрено поздравиха Никола Делиев и изразиха своето мнение по книгата.

Александър Арнаудов- "...Никола Делиев е общественик с будна съвест и голяма любов към родния край...събрал е огромен материал, който може да послужи на всички, които се интересуват и милеят за родния край..."

Иван Велчев- "...да пожелаем на младите да вземат примера от онея години..."

Христо Семерджиев- "...Не може без похвали. Аз сторвам поклон, доземи поклон към Никола Делиев...той е израснал в семейство, в което думата труд, се пише с главна буква..."

Мрамор Полежански- "...сега, като се разбуни кошера- нови дати и събития, трябва да се пише и нова книга..."

Костадин Ушев- "...трудно може да се определи жанрът на тази книга. това е един чист справочник за нашия край..."

Георги Пашов- " Календарът, създаден от Никола Делиев, допълва една голяма празнота в краеведската литература за нашия край."

Коментари

Най-младият човек, когото виждам на снимката, е на 46 години, Иван Делиев. Другите всички са на преклонна възраст. Къде видяхте бъдеще? За кого пише авторът?

#1 blind man в Четвъртък, 16 юли 2015 10:04

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени