Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Предстои дискусионна платформа за климатичните промени

31 октомври 2013, Четвъртък | 10:47 | прессъобщение

Превенция на опасности от климатични от бедствия и аварии обсъждат експерти във Велинград

Община Велинград

Министерството на вътрешните работи и ГД “Пожарна безопасност и защита на населението“ организират дискусионна платформа на тема Климатичните промени и свързаните с това опасности от бедствия“. Форумът е организиран в рамките на проект „Сийрикс“- „Съвместна оценка на риска от бедствия и готовността в дунавския макрорегион“. Инициативата е по Програма за транснационално сътрудничество „Югоизточна Европа 2007-2013г“ . Дискусионната платформа ще се състои на 7-ми ноември 2013 от 10-16 ч. в конферентната зала на хотел „Здравец“,  Велинград. Част от темите, включени във форума, са „Климатични промени и екстремни явления“, както и „Национална политика по изменение на климата“. Дискусиите ще водят експерти от МОСВ, МВР,  НИМХ към БАН и  ГДПБЗН. Целта е кметовете на общини да имат готовност за справяне с екстремни климатични условия и ситуации на бедствия и катастрофи, предизвикани посредством трайно изменение на климата у нас.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени