Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Предстои ремонт на четири улици във Велинград

23 февруари 2018, Петък | 17:47 | прессъобщение

Предстои ремонт на четири улици във Велинград на стойност над половин милион лева

Петчленна комисия с председател зам.-кметът Светла Томова   разглежда и оцени подадените оферти за обявената от община Велинград обществена поръчка за избор на фирма изпълнение на строително-монтажните работи на обект "Реконструкция и ремонт на улици в гр. Велинград". На официалното отваряне на офертите, направено в присъствието на медии, присъстваха представители само две фирми от общо шест подали своите предложения.

В обществената поръчка за подобряване на технико-експлоатационните качества на улиците и безопасното преминаване на автомобили се налага реконструкция и ремонт на ул."Осми март", ул. Трети март" в участъка от пресечката с ул. "Милош Папарков" до ул. "Николай Островски" с дължина 200 м, ул. "Милош Папарков", ул. "Буков дол". Асфалтовата настилка е силно изровена, образувани са големи дупки, основата на пътя на места също се е изровила. На ул. "Осми март" има паваж, който също е силно компрометиран. Предвижда се премахване на стара, изровена настилка и полагане на нова асфалтобетонова настилка, корекция на ревизионни и дъждоприемни шахти. При ремонтните работи ще се следват габаритите на съществуващите улици и тротоари. На ул. "Осми март" ще се почистят и препоставят старите бордюри и направят нови тротоари от вибропресовани бетонови плочи.

Средствата, които ще бъдат разходвани, са в размер на 513 845, 70 лева. Парите са отпуснати по настояване на кмета на общината д-р Костадин Коев от правителството с Постановление на Министерски съвет.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени