Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Предстоят Велинградските празници на културата

19 юни 2017, Понеделник | 20:29 | прессъобщение

Богата и колоритна програма за 45-те Велинградски празници на културата

В периода 1-9 юли 2017 година ще се проведат 45-те емблематични  и традиционни за СПА столицата на България и Балканите „Велинградски празници на културата-2017”. В рамките на тържествата се отбелязва и Денят на Велинград.

Подготвена е богата и колоритна програмаq наситена с изложби, пленери, театрални постановки, литературни вечери, парад-дефилета на духови и мажоретни състави, спортни турнири, улични танци, концерти на различни фолклорни състави, поп изпълнители и оперната прима Анета Барановска. Включени са още игри и забавления на плажа, както и базар на занаятите, художници ще рисуват тематични платна на улицата. Грациозните танцьори от КСТ „Импулс” и  латино вечер с Памбос  и  неговите танцьори от „Памбос денсинг център” ще направят истински фурор в центъра на Велинград.

В първия ден от тържествата  Гражданско сдружение „За теснолинейката” са подели инициативата за пътуващо събитие "С малкия влак в Деня на Велинград". За всеки желаещ да посети това приказно кътче в Западните Родопи и да стане част от пъстрата празнична програма, влакът  ще отпътува в 8:30ч. от гара Септември и ще пристигне на гара Велинград в 10:00ч. Пътниците ще бъдат посрещнати от игрохорците на клубовете за народни танци „Росица” и „Надежда”, така всички ще имат възможността да се хванат на кръшно българско хоро.

В тържествения концерт велинградските деца ще Ви дарят своите добри сърца, участие ще вземат  Веселин Маринов, Трио „Сопрано” и талантливият велинградски славей Мариам Маврова.

Пищна заря ще огрее пл. „Николай Гяуров”

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени