Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Първа седмица на новото управление

24 ноември 2015, Вторник | 21:40 | политика

Пресконференция на Община Велинград

От ляво надясно: Зам. кметът Атанас Палигоров, кметът д-р Костадин Коев, PR-ът на Община Велинград Екатерина Велева

Днес, 24 ноември, кметът на Община Велинград д-р Коев свика пресконференция, на която пред местни медии беше представена работата през първата седмица от управлението на новоизбрания кмет и екипът му. На пресконференцията беше представен и новият PR на Общината г-жа Екатерина Велева. Тя подчерта, че във връзка с декларираната прозрачност, която е част от предизборната програма от Общината, медиите и жителите на Велинград ще бъдат информирани своевременно и открито за дейностите и проблемите в града. Във връзка с това бяха оповестени следните неотложни проблеми, с които новото управление се е сблъскало до момента:

1. Необходимостта  от затваряне на бул. "Съединение" поради закъсняването на изпълнението за полагане на асфалтова настилка по проект „Зелена и достъпна градска среда във гр. Велинград“ и спирането на водата за дълъг период от време.

Кметът д-р Коев обясни, че затварянето на булеварда се е наложило заради успоредното полагането на асфалтова настилка и смяната на водопроводните тръби. След разговор с фирмата изпълнител ще бъде дадена информация кога ще бъде спирана водата. За момента се знае, че водата ще бъде спряна в участъкът от пл. Македония до Клептуза на 24.11 и 25.11. От фирмата изпълнител са съобщили, че поради внезапно изникнали проблеми, може да има и допълнително спиране на водоснабдяването и няма да може да бъде спазен графикът.

2. Поради изтекъл срок на обществена поръчка по договор № 636/16.09.2014 и създалата се криза с доставките  на хранителни продукти на всички детски градини, дом за стари хора и социален патронаж е възникнал голям риск за забавяне на доставките на храна в срок.

Зам. кметът Атанас Палигоров изясни, че фирмата, избрана за доставчик на хранителни продукти по реда на обществена поръчка на всички детски градини, дом за стари хора и социален патронаж е направила отказ да извършва доставки, считано от 16.11.2015 г., поради натрупано задължение на Общината в размер над 400 000 лв. Благодарение на усилията на новото управление обаче, родителите и служителите в детските градини могат да бъдат спокойни. Първата взета мярка е обявяването на кризисна ситуация и уведомяване на областната управа. С последваща мярка на 18.11.2015 г. е била свикана комисия в състав:

- всички директори на звената, получаващи доставка от тази фирма
- нач. на отдел „Култура“ г-жа Стефанова
- председател на Общински съвет Велинград г-н Мандражиев
- зам. кмет г-н Палигоров
- нач. Отдел финанси г-н Ангелов.

С решенията, които са взети от комисията, е обявена открита процедура по реда на ЗОП за нов временен участник за обслужване на детските и социалните заведения, определен е срокът за изпълнение на временния доставчик до обявяването на доставчик по новата обществена поръчка и е определен контрол по дейността на временния доставчик.

На пресконференцията бяха обявени ресорите на зам. кмета Атанас Палигоров:

1. Обществени поръчки
2. Европроекти
3. Бюджетни икономически дейности
4. Общински предприятия и общински дружества
5. Структура на общината
6. Здравеопазване
7. Социални дейности
8. Туризъм

Повече от пресконференцията вижте тук:

Коментари

айде по-спокойно лебанче... видяхме ги какви са предишното управление, общината 30 милиона вътрешно... така че си трай :/

#15 в Петък, 27 ноември 2015 10:21

айде моля ви се, стига глупости ... сщс този нов екип до никъде няма да се стигне, г-н Коев започна да обещава какво щял да направи още преди да е стъпил в общината да я разгледа, да види кои хора работят там и с какво се занимават. Сега ще уволни всички способни кадри на общината и ще сложи на тяхно място хора от високия район с нулеви знания, и секратарки на по 19 години, които изобщо не знаят с каква отговорност се натоварват .... тая велинградска община ще стане свръталище на идиоти и бабечени !!!!

#14 protiv gerb в Петък, 27 ноември 2015 10:03

Zasho ima komentari bez lica mnogo zagrijeni za grada

#13 Rositsa Paunova, в Сряда, 25 ноември 2015 21:17

Славчо, нещо много ти е къса паметта.Гостунеца на ходеше на никакви празници , а пращаше зам. кметовете си.Мога да ти демонстрирам как сричаше горкия в началото - може би е бил на няколко питиета. Хаха? Ууууу!! :n :n :n

#12 до 9 в Сряда, 25 ноември 2015 12:05

Поздравления на кмета и екипът му! За това, че говорят открито, а не под масата. И че са смели да изобличават кощунствата в общината. Похвално е, че още от първата седмица са намерили време да създадат основа за по-добра пуличност и откритост! Едно нещо само мога да им пожелая - да работят здраво и дано намират време за почивка. Сега изглеждат поизморени. Успех и не обръщайте внимание на интригите и коментарите на хора, които с клатене на крака са си изкарвали парите и треперят, че ще ги накарат да вършат работа!

#11 в Сряда, 25 ноември 2015 10:26

г-н Кмета да накара крадливата фирма ИСА да сложи нови плочки от Кална баня до Зоя.Стига са крали! Ремонта им не струва 5 600 000 лв.

#10 гражданка в Сряда, 25 ноември 2015 10:08

Елементарните култура и възпитание, явно не са част от антуража на новия екип, кмета не може да говори правилно, а на зам.-кметът му звъни телефона по време на пресконференция, горката нова PR-ka -тежко й. Представям си ги на трити март! Ужас!

#9 Славчо_78 в Сряда, 25 ноември 2015 09:52

Ей, малоумни хора, дето нямате представа за какво става въпрос не си позволявайте да плюете новото ръководство, знаете ли децата от училищата и социалните услуги каква помия ядат, благодарение на г-жа Нези, която събира остатъците от чиниите вечер и ги готви за следващия ден, не спазва изискването за детска кухня и т.н., ама много ме е яд, когато някой не знае да си позволява да говори по темата. ЛЕБАНОВ И КОМПАНИЯ сега са като ранени животни и се чудят от къде им е дошло, ама това е във Велинград от 25г. насам настъпи революция! На добър час на новото ръководство! Да сте живи и здрави да работите за бъдещето на Велинград!

#8 Monika в Сряда, 25 ноември 2015 09:07

Ей, пресмехулник, много тъпо парче си . Не намирайте оправдания за Густунеца , че са му налагали чужда воля . видно е, че са му налагали, което говори много, много лошо за неговите качества като ЧОВЕК и КМЕТ. Той просто си остана един безхарактерен слабак, лакей и послушник и възползвайки се от това послушническо поведение той си гледаше личния интерес. Ама и нали и Еко Лебана се нагуши покрай тези обществени поръчки, благодарение на слугинското си поведение. Къде беше ти, пресмехулник през цялото лебаново управление и през какви очила гледаш и не виждаш на какво е заприличал Велинград? Толкова ли ти е умственият багаж, та не можеш да се усетиш какви глупости ръсиш? Какви гълъби, какви сърми, какви долнопробни опити да впечатлиш хората с просташкия си език? Еми няма какво да се учудвам- толкова ти е силата, толкова ти е пипето. Или искаш малко да ви поопресня спомените- да припомним как царицата Теодора Велинова манипулираше г-н кмета и благодарение на нея общината загуби милиони? Това ли са контролиращите агенции или приближени на Лебана фирми по интереси? Тогава как празнувахте? Сигурно ти си изготвил менюто- нали си специалист…

#7 До присмехулник в Сряда, 25 ноември 2015 08:05

Iskala da pokaje i da dokaje.mi kyde beshe ti predi izborite ma.....ot kyde doletq ne razbrah.......

#6 в Сряда, 25 ноември 2015 01:37

Гълъбенце, ти малоумен ли си или малоумни те командват?! Знаеш ли, че обществените поръчки се контролират от нарочна АГЕНЦИЯ???!! Еее..нЕма как да си толкова умен, скачаш срещу ръжена, момче! ТЕ, твоите са го одобрили това, а не общината! Но нищо, ще ти свият сърмите- обичат ги сочни. Гълъби на жар с младо "Божоле"..мммм ето това е класика, която за съжаление няма да усетиш с небцето си...ТЕБ ще те усетят през дупетата си!!! :)

#5 присмехулник в Сряда, 25 ноември 2015 00:48

Пак някоя гербаджийска фирма си уредиха ..Що не кажете на кой възложихте временната поръчка нали уж има прозрачност??

#4 в Сряда, 25 ноември 2015 00:28

ПРОЗРАЧНОСТ....ХАХАХААААААААААААААА, ДО КОГА ЩЕ НИ ЛЪЖЕТЕ БЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ, ЗАСРАМЕТЕ СЕ БЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ! ГЛУПАВИ И ПРОДАЖНИ ГЕРБАДЖИИ! ОГЛЕДАЙТЕ СЕ, ОСЪЗНАЙТЕ СЕ, НЯМА ТАКАВА СГАН! ЗАСРАМЕТЕ СЕ ОТ ПРЕДЦИТЕ СИ! ИМА БЪЛГАРИЯ-НЯМА ГЕРБ!

#3 СИСИ в Сряда, 25 ноември 2015 00:09

Охооо, Гълъбаря всяка седмица ли ще дава отчет?! Баси, колко глупости ще каже...заклевам се Започвам да ги записвам, ще направя книга по-интересна от "Хари Потър и даровете на смъртта" :)

#2 Драган в Вторник, 24 ноември 2015 23:50

Нека общинските съветници,които не са членове на Герб да присъстват също и те да обясняват,само тогава може да се говори за прозрачност

#1 в Вторник, 24 ноември 2015 23:07

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени