Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Заключителна пресконференция по проект

03 август 2015, Понеделник | 16:21 | прессъобщение

Заключителна пресконференция по проект “Велинград интегриран град на бъдещето”

На 31-ви юли 2015 г. в малка зала на Община Велинград се проведе заключителна пресконференция по проект ,,Велинград интегриран град на бъдещето“. Кметът на Община Велинград Иван Лебанов откри пресконференцията, изказвайки своите благодарности и огромно уважение към работата на проектантския екип. Той изрази стремежа на общината за един нов и преобразен град. Г-н Лебанов подчерта важността на интегрерирането на ромското население в града като част от проекта. Проблемът със строежа на незаконни ромски къщи е един от основните проблеми в страната. Община Велинград от години се бори за неговото разрешаване и бележи известни успехи. Главният архитект на Велинград г-н Тодор Енев даде основни разяснения относно проекта и ремонтните дейности на следните обекти:

Полудневна детска градина към СУ ,,Св. Св. Кирил и Методий”, Дневен център за възрастни хора, преасфалтиране на улична мрежа и енергоспестяващо осветление в три зони: Зона ,,Център“, Зона ,,Асфалтова база” и Зона ,,Клептуза“, както и реновирането на централна градска част и парковите пространства.

Проектът ще доведе до обновена градска среда и ще създаде по-добри условия за бизнес, туризъм и ресторантьорство. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Регионално развитие“ 2007-2013, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие. Г-н Иван Пукнев от общинска администрация Велинград, който е ръководител на проекта заяви, че изготвянето и одобряването на работни проекти е завършено успешно. Според подписаното с ОП „Региони в растеж“ споразумение Община Велинград ще получи 16 млн. лева, които ще бъдат вложени в модернизирането на града. В сградата на общината в кв. Лъджене, както и в читалищата, останалите два квартала на града Каменица и Чепино, са изложени визуализации на проекта, които информират гражданите как ще изглежда Велинград след ремонтите. Благосъстоянието на гражданите е важно за Община Велинград, тяхното мнение е поискано, а техните желания изпълнени. Преди изготвянето на проекта са извършени две широки обществени обсъждания. Преди заданието е извършено анкетиране между гражданите на Велинград. Кметът изяви своето съжаление за липсата на интерес от страна на гражданите и апелира към тяхната по-голяма заинтересованост. Детайли от проекта за реновиране на централна градска част бяха обсъдени на пресконференцията и главният архитект на Община Велинград Тодор Енев заяви, че устойчивостта на настилката и безопасността на гражданите ще бъдат взето под особено внимание. Предвид мащабните ремонти на територията на града и общината в последно време кметът заяви, че

...усилените строителни и ремонтни дейности в Община Велинград ще продължат, защото за нас е важно да се променяме в правилната посока.

От Общината са наясно, че велинградчани и гостите на града търпят неудобства по време на ремонтните дейности и молят за тяхното разбиране и търпение!

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени