Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Пресконференция по проект „ Зелена и достъпна градска среда в град Велинград“

07 август 2015, Петък | 12:51 | прессъобщение

Пресконференция по проект „ Зелена и достъпна градска среда в град Велинград“

На 5-ти август 2015 г. в малката зала на Община Велинград се проведе пресконференция по проект „Зелена и достъпна градска среда в град Велинград” Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на ОП „Регионално развитие” 2007-2013г., съфинансиран от Европейския съюз чрез Европейски фонд за регионално развитие. Финансирани бяха още два обекта- Парк „Сярна баня” и Парк на народните будители /изгорялото училище в Каменица/. Стойността на допълнително договорения безвъзмезден за общината финансов ресурс е 255 250 лв.

Пресконфоренцията откри зам.кметът Даниела Салкина, която направи разяснения относно проекта. Предвидени дейности са рехабилитация и реконструкция на съществуващата алейна мрежа с нова настилка с „Уни” павета и бордюри.Изграждането на нови детски и спортни площадки с уреди за спорт на открито целят подобряването на жизнената среда и насърчаването на спортните дейности в града. Поставянето на кошчета за боклук и пейки в парковете ще осигури комфорта на гражданите. Рехабилитацията на съществуващи осветителни тела и въвеждането на енергоспестяващо осветление също са сред предвидените ремонтни дейности. Въвеждането на поливни системи, облагородяването и запазването на съществуващата растителност и поддържане на тревните площи са част от проекта.

Главният архитект на Община Велинград Тодор Енев подчерта колко важна е безопасността на децата, играещи в тези паркове. Осигурен ще бъде достъп за инвалиди. Предвидено е използването на текстилни плочки, които ще бъдат в помощ на незрящите посетители на парка. И двата обекта ще бъдат оборудвани с видео наблюдение, което ще спомогне за тяхното съхранение.

Община Велинград очаква изпълнителят да извърши качествено и в срок дадената поръчка. По препоръка на строителя работните дейности по проектите ще започнат в края на август месец, за да може предвидената за засаждане растителност да се приспособи към околната среда.

Коментари

Всичко звучи много хубаво ,но КОГА общината ще направи усилие ,за да не виждаме коне в парковете и осрани главни улици и булеварди .Ако не се вземат мерки всичко ще иде на вятъра ....

#1 в Четвъртък, 13 август 2015 09:35

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени