Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Пресконференция за свлачищата

02 декември 2010, Четвъртък | 14:47 | общество

Приключва укрепването на свлачищата във Велинград по ОП “Регионално развитие“

ОП Регионално развитиеНа 01.12.2010 год. от 11.00 часа в Малка зала на Община Велинград се проведе пресконференция във връзка с изпълнението на проекта „Укрепване на свлачищни процеси в община Велинград” по Оперативна програма”Регионално развитие” Финансирането на проекта се извършвапо приоритетна ос 1 „Устойчиво и интегрирано градско развитие, операция 1.4. „Подобряване на физическата среда и превенция на риска”, схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ „Подкрепа за изграждане и укрепване на дребномащабна инфраструктура за предотвратяване на свлачища в градските агломерации”.

Пресконференция за свлачищатаДейностите по проекта включват изгражданетона подпорни стени на 5 обекта в града- на десния бряг на река Чепинска до хотел”Велина”, до т.нар. циганско дере, на левия и десния бряг на река Чепинска до ромския квартал”Анезица”, десния бряг на река Еленка и в района на Вельова баня. Общата стойност на проекта е 823 791,40 лв. , а съфинансирането от Европейския фонд за регионално развитие е700 222.69 лева.Срокът за реализация на проекта е 22 месеца и крайната дата ще бъде спазена, увериха от Общинска администрация и от фирмата-изпълнител-пазарджишкото дружество”Еко Хидро,90”.

Подпорна стена в КаменицаОбщината няма притеснения относно довършителните работи, тъй като всичко върви по график. Стана ясно, че 90 на сто от дейностите по укрепването са изпълнени. Готова е подпорната стена на река Чепинска-до бившата база на ЦК на БКП-сега хотел ”Велина”. Остава единствено изграждането на подпорни стени край Вельова баня - там предстоят дренажни работи, монтиране на метален парапет и тротоари. Предстои обработване на финансовата документация по проекта, която ще бъде представена на Управляващия орган на ОПРР. Заместник кметът Георги Янчев заяви още:

„Бих искал да отбележа, че ние се гордеем с постигнатото дотук и продължаваме  да изготвяме проекти, с които да откликнем на очакванията на нашите съграждани от общината, като по този начин подобрим живота и сигурността им“

 

Вижте част от пресконференцията:

Get Adobe Flash player
 
Посещение на свлачищата:
 
Get Adobe Flash player

Оперативна програма

Коментари

Браво!

#2 Spas в Петък, 03 декември 2010 09:55

НЕ СЕ Е СПРЯЛО ДА СЕ ПРАВИ ПО ВЕЛИНГРАД!БРАВО!

#1 в Четвъртък, 02 декември 2010 21:15

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени