Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Взети са мерки за превенция на наводненията

07 август 2014, Четвъртък | 17:01 | прессъобщение

Превантивни мерки на Община Велинград за превенция на наводнения

На основание заповед на областния управител от 10.02.2014  и по инициатива на Община Велинград в момента тече почистване на част водните басейни на територията на град Велинград. Кметовете  на населени места са задължени да осигурятпроводимост на речните корита в урбанизираните им територии,  като превенция на евентуални бедствия и имайки предвид последните трагични събития в страната, Община Велинград предприема необходимите мерки. По този повод,  като превантивна мярка кметът на Община Велинград е възложил на фирмиизпълнители да извършват дейности по почистване на части от реките Чепинска, Еленка и дере Власа в квартал Каменица. Комисия от общинска администрация предварително е констатирала кои са най-уязвимите точки за образуване на бентове, за да може там сега да бъде почистено. Дейностите се изразяват в почистване на храсти и други растения, туфи и боклук до осигуряване на проходимост на речното корито.

Коментари

Така очистиха "дере Власа", че си оставиха ръцете.Я кажете имената на спецовете от комисията,та да ги "похвалим" за голямия професионализъм,и колко струваше на общината-почивката от 2-3 часа на сянка на работната група покрай дерето.

#1 fba в Сряда, 20 август 2014 15:47

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени