Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Нови придобивки за МБАЛ

24 март 2014, Понеделник | 18:29 | прессъобщение

На нови придобивки и ремонтирани отделения ще радва МБАЛ Велинград през 2014-та

Здравното министерство отпуска субсидия за 51 общински болници в страната, съобщи министър Таня Андреева. За това са заделени 6 млн. лв. бюджетни средства, а списъкът с лечебните заведения, които ще получат допълнителни средствае предложен от Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ). Ще бъдат финансирани болниците, които обслужват няколко общини в радиус от 40 и повече километра. Със съдействието на кмета на Община Велинград Иван Лебанов в списъка допълнително е добавена и Общинската болница във Велинград. Първият транш към малките болници се очаква да бъде в края на март и ще е за цялото първо тримесечие от годината. Освен това, на 10-ти март тази година ВАС потвърди решението на КЗК за фирмата изпълнител „Братя Пашкулеви“ ООД. Строително-монтажните работи в болницата започват в последните дни на март. След ремонтите общинското здравно заведение ще има ремонтирани отделения, нова техника, сред която нови апарати за хемодиализа,  дефибрилатории редица животоспасяващи апарати. Ще бъде подменен и асансьора, както и изградена рампа за хора с увреждания.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени