Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Приключиха проверките на РИОСВ-Пазарджик за замърсявания на пътната мрежа в областта

11 юни 2015, Четвъртък | 09:13 | общество

Приключиха проверките на РИОСВ-Пазарджик за замърсявания на пътната мрежа в областта

През май експертите на РИОСВ извършиха проверки за замърсявания с отпадъци на общинската и републиканска пътна мрежа на територията на 12-те общини в област Пазарджик. Не са констатирани замърсявания в проверените участъци, както и нерегламентирани сметища в съседни на пътната мрежа терени в общините Пазарджик, Панагюрище, Пещера, Брацигово, Стрелча, Сърница, Ракитово и Лесичово.

Установено е замърсяване с опаковки от хартия и пластмаса около чешма в землището на Септември и край напоителен канал при село Злокучене, както и малки количества битови отпадъци край моста над река Марица в района на Септември. Битови отпадъци са установени на входно-изходните зони на село Драгиново и край ж.п. линията „Септември – Добринище“, в района на Велинград. Дадените предписания за ръчно почистване на терените са изпълнени.

Около входно-изходните зони на населените места в община Батак няма замърсявания.  

Установено е складирането на строителни отпадъци – изкопани земни маси, камъни и асфалтови смеси, което е нерегламентирано по Закона за управление на отпадъците защото е различно от мястото на образуването им. Дадено е предписание в срок от един месец отпадъците да се предадат на лица, имащи право да ги съхраняват и/или оползотворяват.

Нерегламентирано сметище от битови и строителни отпадъци и замърсяване с опасни отпадъци – отработени масла и опаковки, замърсени с нефтопродукти в землището на село Сестримо, установи проверката в община Белово.  Предписано е в кратки срокове да се почистят терените и отпадъците да се третират разделно. За тези нарушения, на кметовете на община Белово и село Сестримо ще бъдат съставени актове.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени