Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

От любов към природата

07 октомври 2012, Неделя | 21:11 | общество

ПГГС "Христо Ботев" участва в Световния ден на интезивното ходене

гора

 За втора  поредна година учениците на ПГГС „Христо Ботев”  участваха в организирано  от община Велинград мероприятие по повод  световния  ден на интензивното ходене. Водени от любовта си към природата и желанието да популяризират развитието на масовия спорт , в съботното утро на 6.10.2012г. учителите и техните възпитаници се събраха в 10.00 часа пред паметника на Съпротивата. Времето бе слънчево и сякаш то само ни подканяше към предварително начертания маршрут, а именно – красивия пейзаж на Войнишка поляна. Настроение не липсваше, а някои бяха дошли и с велосипедите си. В много приказки, смешки и  позиране за снимки не усетихме как зад нас останаха града, прашните улици и трафика. Пред нас стоеше гората- зелена и с мириса на боровите си иглички. В училище се подготвяме да бъдем лесовъдите на 21в. и въпреки многото практика  всяка среща с природата за нас е вълнуваща.

В дни като този и на подобни спортни празници , хората се сещат за здравословния начин на живот и правят една равносметка за досегашното си съществуване. Ние - учениците  и преподавателите на Професионална гимназия по горско стопанство -  ви казваме: „Бъдете в хармония със себе си и живейте сред природата като във ваш втори дом!”  

На края си обещахме и догодина да сме заедно, и догодина да подкрепим в това начинание Българската асоциация „Спорт за всички”,главен координатор на проявата. 

ПГГС "Христо Ботев", Велинград

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени