Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Призив на кмета Иван Лебанов

11 май 2015, Понеделник | 10:40 | прессъобщение

Призив на кмета към гражданите

Уважаеми съграждани, 

Община Велинград е създала организация за провеждане на пет еднодневни акции за почистване в периода- 10-ти май; 17-ти май; 31-ви май; 7-ми юни и 27-ми юни 2015год. Предстои да се реализира инициативата на bTV-медия груп - „Да изчистим България заедно", целта на която е България да стане по-чиста, по-уютна и по-зелена. Водени от тази идея, Община Велинград ще се включи в кампанията и ще бъде неин организатор на местно ниво. Във връзка с това Ви призоваваме и Вие да станете част от инициативата, като се включите в организираните 5 еднодневни акции за почистване на най- уязвимите зони - градска среда; места за отдих и спорт; детски площадки; природни паркове и защитени територии; речни корита в периода 10-ти май; 17-ми май; 31-ви май; 07-ми юни и 27-ми юни 2015год. (неделя) от 10.00 часа на посочените от Община Велинград места за почистване. Почистването на всички замърсени терени и райони се извършва на доброволни начала от гражданите на Община Велинград! Община Велинград ще осигури найлонови чували и ръкавици на доброволците, които желаят да се включат в инициативата на bTV - „Да изчистим България заедно". Чувалите ще могат да се получават от 10:00 часа до 16:00 часа в стая №13, 1-ви етаж на новата сграда на Община Велинград. При получаването на чувалите и ръкавиците задължително да се посочи района, на който ще се извърши почистването, за да може след това фирмата по чистота да извози всичките отпадъци на градското депо. Всички граждани, които не са получили чували и ръкавици, ще могат да почистват и събират отпадъците на купчинки, като след това се обадят на GSM: 0878-932-068 за изпращане на бордова кола за вдигане и транспортиране на събраните отпадъци до градско депо. Събраните отпадъци в чувалите по възможност да се завържат с цел предотвратяване на повторното им разпиляване. Чувалите с отпадъците да се поставят до контейнерите за отпадъци, за извозването им на градско депо. Да се информира фирмата по чистота за извозване на отпадъците на телефони: на GSM: 0878-932-068.

Ако ние не се погрижим за нашата природа и мястото, където живеем, няма кой да го направи. Да почистим и съберем разпилените от нас отпадъци по районите и парковете на Велинград. Да мислиш за околната среда означава да мислиш за себе си.

Нека заедно превърнем Велинград в едно по-чисто и уютно място за живеене и за приятна почивка и отдих на нашите гости!

С уважение:

Иван Лебанов-  кмет на Община Велинград

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени