Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Решават проблема с водата

09 април 2010, Петък | 16:15 | прессъобщение

Във връзка с проблема с водата във Велинград администрацията подготвя проект за решение за провеждането на извънредна сесия

вода   Във връзка с проблема с питейната вода във Велинград и в частност в кв. Каменица, в момента Общинска админстрация работи по изготвянето на проект за решение, който ще бъде предложен на съветниците за одобрение. В него ще залегнат средства, необходими за предприемането на мерки, с които да бъде разрешен проблема във възможно най- кратки срокове. През изминалата седмица кметът Иван Лебанов отбеляза, че краткосрочните мерки се изразяват в ремонтиране на водохранилищата “Гергевана” и „Самоводица”, възстановяване и пускане в експлоатация на водопровод” Острец”.

   По този начин значително ще се подобри количеството и качеството на водата във Велинград. Мерките обаче ще продължат с изработването на проекти за реконструкция на моралноостарялата и амортизирана водопреносна система, по която се губи около 70 процента от водата. В момента Общината работи по проект за доизграждането на Водопровод „Чукура“, който ще увеличи количеството на водата до 200 л/с. като по този начин ще се разреши проблемът с водата на територията на целия град.

   Кметът на Община Велинград Иван Лебанов заяви, че проблемът с водата се разглежда комплексно и въпреки че на дневен ред сега е водоснабдяването във Велинград, населените места в цялата община също имат подобни затруднения. Във връзка с това Общината работи по проекти за изграждане и възстановяване на водопреносните системи и канализации и в по-малките населени места.

Коментари

Крайно време е да се направи нещо с водата плащаме ,ане получаваме нищо по високете етажи дори няма и мръсна вода .И тия две дружества по водата са напълно излишни

#1 viki в Понеделник, 12 април 2010 11:35

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени