Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Успешен проект - договор

17 декември 2010, Петък | 16:19 | общество

Проект-договор между Институт за гората - БАН и Изпълнителна агенция по горите - МЗХ

На  16.12.2010 год.приключи изпълнението на проект-договор между Институт за гората - БАН и Изпълнителна агенция по горите - МЗХ, касаещ разработване на научно-приложна тема за приложение в практиката "Определяне на средни видови числа и съставяне на таблица за видовите числа  за дугласката в Западни Родопи". По договора работи научен колектив от Институт за гората - БАН, включващ учените н.с.II ст. инж.Ангел Ферезлиев - ръководител на  Опитна база за иглолистните гори - гр.Велинград и проф.Христо Цаков - зам. директор  на ИГ- БАН, гр.София. Изследванията се извършиха в заложени постоянни опитни площи на териториите на ДЛС ''Алабак", ДЛС "Чепино", ДЛС "Ракитово" и УОГС-Юндола. Окончателен отчет по разработката бе приет на Експертен технико - икономически съвет на ИАГ- МЗХ на 07.12.2010 год., с което съставената таблица е утвърдена за приложение в горскостопанската практика.

Коментари

:y

#3 в Събота, 18 декември 2010 01:07

Браво наистина! Науката ще спаси света! А горите са много важно нещо и за тях трябва да се грижим с най-голямо усърдие.

#2 Spas в Петък, 17 декември 2010 21:05

Eто-вижда се че науката е жива, когато има кой да и влива живителни сили!Още едно доказателство за това, колко важно е да я има Българската академия на науките!Радостно е , че и в нашия град има хора, занимаващи се с наука-точно в БАН и то в особено приоритетна област!Свършили са добра работа :y Най-после нещо позитивно за гората-научнообоснована материя в помощ на практиката!Дано да има кой да се възползва-с мисъл за нейното опазване и стопанисване , а не унищожаване. Защото само така се върви напред!

#1 gushti в Петък, 17 декември 2010 19:09

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени