Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Възможност за 10 екскурзоводи

12 октомври 2010, Вторник | 13:39 | прессъобщение

Проект за 10 екскурзоводи чака финансиране

Община ВелинградОбщина Велинград е разработила проектно предложение за осигуряване на заетост на младежи до 29 години, които вследствие на икономическата криза са останали без работа. Проектът е одобрен от Областния съвет по заетост и в момента очаква финансиране в Агенцията по заетостта в София, обяви зам.-кметът по социалната политика Дияна Кехайова. Ако стартира проектът 10-те екскурзоводи ще преминат 3-месечно обучение и ще бъдат разпределени в Общинското предприятие ”Информационен център за малък и среден бизнес”, в Историческия музей, Художествената галерия и в трите образцови народни читалища в града и в читалището в с.Драгиново.

Гидовете ще посрещат, настаняват и изпращат туристически групи, делегации, участници в конгреси, семинари, сниманични екипи, журналисти, ще предоставят туристическа, културна и историческа информация на граждани и гости, ще подготвят туристически маршрути и информационни беседи, както и провеждат екскурзоводски обиколки из община Велинград. Младежите-гидове ще са ангажирани в продължение на 11 месеца-от февруари до декември 2011 г., в които влиза и времето за обучителни курсове. За труда си те ще взимат минималната работна заплата, а стойността на проектното предложение е 35 606 лв. Целта на реализацията му е да се намали безработицата във Велинград, която в областта води с 26, 32 %. Относителният дял на безработните младежи до 29 г. непрекъснато се увеличава и в момента е 21,20 на сто. От друга страна туристическият бранш в региона изпитва недостиг на персонал с придобита професионална квалификация в сферата на туризма. Проблемът с безработицата може да бъде преодолян, а Велинград да се утвърди като „СПА-столица на Балканите” чрез подпомагане на туризма като отрасъл с приоритетно значение за икономиката според Общинския план за развитие на Община Велинград за периода 2007-2013 г.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени