Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Проект „И аз имам семейство”

21 май 2012, Понеделник | 15:00 | прессъобщение

Среща по проекта „И аз имам семейство”

Среща по проект - И аз имам семействоНа 17.05.2012 год. в малка зала на Община Велинград, се проведе информационна кампания за граждани, желаещи да получат повече информация за услугата „Приемна грижа”. Кампанията беорганизирана от eкипа по приемна грижа по Проект „И аз имам семейство” към Община Велинград в състав Недялка Стефанова, социалните работници Елисавета Миланова и Мариана Кърпачева. На срещата присъстваха и представители на различни институции – Н-к отдел ЗД –С.Жекова, социален работник ЗД –Илия Тосков, Директор ЦОП-Дани Нанова, Директор ЦНСТ – Десислава Сандакова. Срещата започна с представяне на презентация за „Приемната грижа” под мотото „Отвори сърцето си, отвори дома си” представена от социалния работник по проекта Елисавета Миланова. Презентирането  обхвана теми, свързани с това какво предствлява приемната грижа, видовете приемна грижа, какви деца се нуждаят от приемна грижа, какви са задачите на приемния родител, каква подкрепа получават приемните родители, как желаещите могат да станат приемни родители.

Мярката за закрила на детето "Настаняване в приемно семейство" се осъществява чрез социалната услуга "Приемна грижа". Това включва – информиране, проучване, обучение, оценка на кандидата, настаняване на дете, период на напасване, наблюдение на приемния родител.Видовете приемна грижа са  доброволна, професионална и заместваща.

Социалните работници по проекта разясниха, че решението да станеш приемен родител е отговорно решение. Ето защо, набирането на приемни родители, екипът започва с осигуряването на информация относно приемната грижа и децата, които се нуждаят от нея.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени