Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Проект за претоварна станция за отпадъци

29 май 2017, Понеделник | 23:51 | прессъобщение

Община Велинград кандидатства с проект за изграждане на претоварна станция за отпадъци

Община Велинград кандидатства с проектно предложение за  “Комбинирана процедура за проектиране и изграждане на компостиращи инсталации и на  инсталации за предварително третиране на битови отпадъци” по приоритетна ос 2 на Оперативна програма  "Околна среда 2014 - 2020 г.", съфинансирана от Европейския фонд за регионално развитие на Европейския съюз по ОПОС 2014-2020 г.

В това проекторешение Община Велинград е в партньорство с Община Ракитово, където между тях се подписа споразумение, в което се определи Община Велинград като водеща. По този начин, на нейна територия, ще бъде осигурена възмоност  да се изгради и въведе в експлоатация на инсталация за компостиране на разделно събрани зелени и/или биоразградими битови отпадъци и на инсталация за предварително третиране на смесено събрани битови отпадъци.

Целта е предварително да се третират отпадъците и количеството им да намалее до минимум, което ще  облекчи жителите на Община Велинград по отношение на такса битови отпадъци.Това от своя страна ще доведе до постигане на националните цели и ще се подпомогне и изпълнението на задължението на България като държава – членка на Европейския съюз.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени