Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Проект за ремонт на "Съединение"

24 юли 2015, Петък | 09:48 | прессъобщение

Проект за цялостен ремонт на бул. "Съединение"

Уважаеми съграждани, във връзка с изпълнение на проект за цялостен ремонт на бул."Съединение" подмяната на дървесните видове по  протежение на булеварда е необходима, защото дървета са на пределна възраст с дълбока коренова система, която води до аварии на водопроводната, канализационната , електрическата система. Само за пример по булевард „Съединение” за 2014 г. има над 120 ВиК аварии. В рамките на проекта е предвидено замяна на старите дървесни видове с нови в квартал „Чепино”. Където растителността е изсечена, новите дървета ще се поставят по схема - 42 броя широколистни дървета от вида Acer platanoides Drunondoii /пъстролистен шестил/.

Всичко това се прави от необходимост. Искам да ви уверя, че на мен също ми е болно, когато се отсичат такива дървета, но е наложително. Имаме много жалби на граждани за повдигнатите тротоари и невъзможност за нормално преминаване на граждани, майки с деца, хора с увреждания точно в този участък, където са изрязани въпросните дървета. Всеки, който желае може да отиде на място, за да се увери.

Молбата ми към всички, които се интересуват от проекта е да заповядат в Общината и да се запознаят в детайли с него. В проекта се включва и облагородяване с нови дървета, храсти, цветя на парковете срещу Гара „Юг“ Велинград, пред магазин „Фреш“, пред болницата, Триъгълна градинка, с което ще повишим чувствително зеленият облик на града.

 

С уважение:

Кмет на Община Велинград

Иван Лебанов

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени