Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

„Шанс за всяко дете”

15 септември 2014, Понеделник | 14:11 | прессъобщение

Екипът по проект „Шанс за всяко дете” и персонала на ЦНСТ, новоразкритата социална услуга по проекта, успешно стартира настаняването на потребители

Проект „Шанс за всяко дете”, договор BG051PO001-5.2.12-0043-C0001, по схема за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ „Да не изоставяме нито едно дете”, се осъществява чрез Агенция за социално подпомагане и е  съфинансиран от европейския социален фонд, чрез оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”.

Проектът стартира от 07.05.2014г. като със съответната процедура за подбор на персонала вече са назначени и преминали обучение общо 16 човека –предимно социални работници, детегледачи.

През изминалите три месеца екипите в социалната услуга извършиха дейностите по подготовка за преместване на децата – материално осигуряване на процесите, проведоха се и опознавателни срещи с децата.

Към настоящия момент екипите стартира настаняването на децата в ЦНСТ, съобразявайки се с методиката и препоръките направени от консултиращите специалисти – консултант, медсицинско лице  и психолог , за всеки един конкретен случай.

На 03.09.2014г., ЦНСТ – Велинград, прие първите настанени четири деца от ДДЛРГ – гр. Асеновград, за които екипа се беше погрижил и организирал малко тържество, послучай пристигането им. Децата бяха придружени от Директора и социалния работник на ДДЛРГ – гр. Асеновград, г-жа Весела Симеонова и г-жа Диди Мирчева.

Децата получиха подаръци, осигурени от Ръководител проект „Шанс за всяко дете” – Недялка Стефанова и Директор ЦНСТ и ЗЖ – Александър Гушевилов, както и дарение от приятели на децата.

Още при посрещането на децата в ЦНСТ присъстваха представители на съпътстващите услуги – Дневен център за деца с увреждания „ Надежда „ , както и от ПУ „ Драган Манчов". Съвместно с отдел „ Закрила на детето „ , екипите в ЦНСТ по проекта, ДЦДМУ , ПУ и др.образователни институции  ще се изготвят планове за грижи за всеки отделен потребител. Настанените деца имат и личен лекар.

Ръководството на Община Велинград и екипътза управление на проекта изказват благодарност на експерти, специалисти и работници в социалната и здравна област, за професионалната подкрепа на новите услуги, както и за показаната екипна работа при настаняването на децата, която е в интерес на успешната социална дейност в общността. 

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени