Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Успешно приключи проект на Община Велинград

17 септември 2014, Сряда | 15:37 | прессъобщение

Успешно приключен проект наОбщината

Проектът за повишаване на квалификацията на служителите в община Велинград чрез надграждащи обучения, стартира на 20.01.2014г. Срокът на проекта е деветмесечен, като в момента Община Велинград е на заключителния му етап. Вчера на заключителна пресконференция ръководителят Янка Петрова разясни подробностите по протичането на дейностите. Проект „Повишаване на квалификацията на служителите и подпомагане на устойчивото развитие в община Велинград с помощта на надграждащи обучения“ се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Административен капацитет“, съфинансирана от Европейския социален фонд.“. Стойността на заданието е 88 926, 67 лева. Дейностите, заложени в проекта, са изпълнени на сто процента, заяви Петрова, като подробно описа етапите му. По дейност 1 успешно приключи обучението в Института по публична администрация в София на тема „Изграждане на среда за практическо прилагане на закона за електронното управление”. След него четирима служители от общинска администрация получиха сертификати. По дейност 2 от проекта надграждащо обучение преминаха по разговорен английски език 20 служители от администрацията. Надграждането допринесе за усъвършенстване на практическите знания и умения за провеждане на междуличностна комуникация на английски език и превръщането на общинска администрация в  модерна организация, осигуряваща развитието на своите служители. Самите те споделиха ползата не само от обучението на английски език, но и от цялостното изграждане на езикова култура. Двадесет обучаеми имат сертификати за ниво А 2 на чужд език. Приключиха и надграждащите обучения и по дейности 3 и 4 за 40 служители от общинска администрация. Обученията бяха изнесени и се проведоха в рамките на три дни в Слънчев бряг и гр.Трявна. Участниците повишиха своите компетенции във връзка с условията на работа в интеркултурна среда, човешките и гражданските права и правилата на поведение в различни обществени групи.  Модулите, които са включени в тези обучения са насочени към подобряване на възможностите за работа в екип, справяне с конфликтни ситуации и ефективно лидерство. „Накрая можем да отбележим, че заложените индикатори в проекта са изпълнени, като са обучени  224 служители и получени съответно 224 сертификата“, заяви ръководителят. Конкретните модули по проекта и обучаемите допринасят за превръщането на администрацията в по-добро място за работа, повишаване квалификацията и компетентността на служителите й.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени