Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Проект за реновиране на общинската болница

24 октомври 2013, Четвъртък | 14:41 | прессъобщение

Пресконференция по проект за реновиране на общинската болница се проведе днес

Общинска болница Велинград

Един от най-важните за община Велинград проекти, вече е в изпълнение. Днес на официална пресконференция в сградата на МБАЛ Велинград гостите,медиите и работниците в болницата за първи път видяха 6 нови апарата за хемодиализа. Освен тези придобивки в болницата днес постъпи и първият транспортиращ кувьоз в АГ отделението. Проектът, по който бенефициент е община Велинград, е на стойност 3 554 079.48 лв.  по ОПРР. В дейностите по него са включени строително-монтажни работи за привеждане на помещенията в отеления по медицински стандарти действащи в нормативната уредба, създаване на достъпна среда за хора с увреждания и др. За нуждите на общинската болница ще бъде доставена още апаратура за лаборатория по клинична патология, ендоскопски кабинет, както и за отделенията по хирургия, образна диагностика, неврология и вътрешни болести. Целта на проекта е по-висока степен на здравна сигурност и грижа за жителите на общината, както и по-добра работна среда за медицинските специалисти на МБАЛ Велинград. Ръководител на проекта е зам. кметът  Даниела Салкина. Управителят на болницата д-р Атанас Ташев благодари на кмета на община Велинград и екипа му за изработката и реализацията на проекта. От своя страна градоначалникът заяви, че най-коментираният проект на територията на общината вече е в реализация и пожелава на гражданите много здраве, обещавайки проектът дабъде реализиран на 100 %. Кметът допълни, че за него и екипа му здравеопазването е приоритет и ще се работи усилено за подобряване на здравната  инфраструктура в община Велинград. На събитието Иван Лебанов бе съпътстван от екипа зам. кметове на администрацията.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени