Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

„Пролетно хоро“ във Велинград

17 март 2014, Понеделник | 14:13 | общество

Трети национален фестивал във Велинград

Повече от 500 любители танцьори ще посрещнат пролетта във Велинград на 22-ри март с голямо „Пролетно хоро“. Инициативата е на сдружение „Пролетно хоро“ , Община Велинград, „Дружба родина“ и дружеството „За защита на Родопите“. Фестивалът ще протече на 3 етапа,  като първият ще е в залата на градския стадион. Шествие с каба гайди и знамена ще премине по бул. „Съединение“ до пл. „Николай Гяуров“, където фестивалът ще продължи с много хора и жива музика.

Във фестивала ще вземат участие танцьори от различни фолклорни области в България- София, Плевен, Банкя, Стара Загора, Айтос, Малко Търново, Панагюрище и др.Целта на фестивала е да събере на едно място любителите на българското хоро и традиции. Сред приоритетите в политиката на Община Велинград е да обогатява културните мероприятия в стремежа й те да бъдат традиционни като този фестивал. Интересен факт е, че фестивалът не е с конкурсен характер, а интересът към него е голям.

Откриването на фестивала ще бъде в 11.00ч. на 22-ри март, на Градски стадион. Фестивълът събира в себе си самодейност, родолюбиеи уважение към българските традиции и култура.

Община Велинград кани всички граждани и гости на Велинград да "тропнем" българско хоро.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени